Home Nieuws Beplanting Geschiedenis Arboretum Vrienden Bestuur  
Arboretum/Arboretum /Hoe vind ik het Arboretum Hoogvliet?
Arboretum
Terug

Hoe vind ik het Arboretum Hoogvliet?

Ligging van het Arboretum

Het arboretum Hoogvliet maakt onderdeel uit van de Groene Gordel van Hoogvliet en ligt ter hoogte van de Heerlijkheid. Het arboretum ligt op een eiland, genoemd het Hobbiteiland. De Heerlijkheid en het arboretum liggen aan een fietspad (Herikweg) welke de Venkelweg kruist. Er ligt in de buurt een parkeerplaats waar bezoekers hun auto kunnen parkeren. De ingang van deze parkeerplaats bevindt zich aan de Venkelweg.


Het arboretum is een bomentuin in wording. Een eerste fase is ooit in 2006 gestart. Een aantal van destijds geplante bomen begint wat meer grootte en vorm te krijgen. Een groot gedeelte van het arboretum is nog leeg. Nu de tuin zijn definitieve ligging heeft en bekend is wat de grootte van het gebied is, kan het verder ingericht worden. Het arboretum heeft de beschikking over een terrein van 8.460 m2 groot.
Het arboretum heeft een publieke functie en ligt in een openbaar gebied. Het arboretum is gratis toegankelijk en heeft 2 ingangen welke alleen lopend te bereiken zijn. Aan de kant waar Villa de Heerlijkheid ligt, bevindt de ingang zich bij de grote houten pijl in de vorm van grote bomen. Aan de kant van de bebouwing kan men middels een brug het arboretum bereiken.

Het adres van het arboretum is:
Arboretum Hoogvliet
Ingang tegenover het gele gebouw van de modelbotenvereniging en Villa de Heerlijkheid
Gelegen langs het fietspad Herikweg