Home Nieuws Beplanting Geschiedenis Arboretum Vrienden Bestuur  
Nieuws/Actueel/Renovatie 2020-2021
Actueel
Plant van de maand
Dynamiek
Belegen nieuws
Terug

Renovatie 2020-2021

Tuin op de schop

In de periode maart 2020 tot en met april 2021 heeft het Arboretum een grote gedaantewisseling ondergaan.


Op 4 februari 2020 is de kapvergunning voor bijna alle bomen op het Arboretum definitief geworden. Vanaf 19 maart 2020 vonden er rooiwerkzaamheden plaats.

Een aantal bomen zijn uitgegraven, bewaard en later op een nieuwe plek teruggeplant.
De Acer griseum (vriendinherdenkingsboom), de Sequoiadendron giganticum (1e geplante boom), de Tilia europaea Pallida (koningslinde Willem-Alexander), de Ostria carpinifolia (afscheidsboom), de Quercus ilex (nog te goed) en een Morus alba (ter herinnering aan de bosschage).
De 10 grote populieren zijn blijven staan waar ze staan.

Het verdere grondwerk, zoals grondverbetering en het opnieuw aanleggen van de paden, zou volgens de oorspronkelijke planning plaatsvinden na de bouwvakvakantie, maar kon pas in de winter starten.
Na afloop van de grondwerkzaamheden zijn nieuwe bomen geplant, zoveel mogelijk dezelfde soorten, die er al stonden. Er zijn ook een aantal bomen niet meer teruggekomen, maar gelukkig zijn er ook gloednieuwe soorten.

Ook de struiken en vaste planten zijn verwijderd. De bedoeling is, dat als de bomen eenmaal zijn aangeslagen ook een aantal borders gevuld worden met heesters en kruiden.

De afzetting van het terrein is per 1 mei verwijderd.

De officiele heropening vindt plaats op 26 juni 2021, tesamen met de opening van de Groene Gordel.