Home Nieuws Beplanting Geschiedenis Arboretum Vrienden Bestuur  
Nieuws/Dynamiek
Actueel
Plant van de maand
Dynamiek
Belegen nieuws
 

Het Arboretum in beweging deel 1 (aug.2011)

-een nieuwe start-

Ooit was het de bedoeling dat op het Hobbiteiland naast het arboretum een dierenbegraafplaats zou komen. Toen dat niet doorging, vond het Dagelijks Bestuur van Hoogvliet dat de werf van Gemeentewerken hier zijn plaatsje zou vinden. Het Arboretum zou hier dan ook gebruik van kunnen maken voor bijvoorbeeld vergaderen. Inmiddels is dit ook weer achterhaald en zijn er weer nieuwe ontwikkelingen.

Lees meer...

 

Het Arboretum in beweging deel 2 (dec. 2011)

-veranderingen in de de omgeving-

Niet alleen de omgeving van het Hobbiteiland waar het arboretum ligt wordt aangepakt, maar ook op de Heerlijkheid zelf komen er aanpassingen en is men al gestart met de herinrichting van het Bonairepark.

Lees meer...

 

Het Arboretum in beweging deel 3 (feb. 2012)

-het gaat beginnen, of toch niet-

Inmiddels zijn de voorbereidingen achter de rug, waarin de technische details verder zijn uitgewerkt en de bestekken zijn gemaakt. De uitbesteding heeft inmiddels plaatsgevonden. Op voorhand zij al een aantal werkzaamheden uitgevoerd i.v.m. de flora- en faunawet, vandaar dat hier en daar al gekapt is, zijn er bomen verplant en lopen er buiten andere voorbereidende werkzaamheden.

Lees meer...

 

Het Arboretum in beweging deel 4 (maart 2014)

-afronding van de werken-

Het arboretum Hoogvliet maakt onderdeel uit van de Heerlijkheid. De Heerlijkheid bestaat uit het evenemententerrein, de natuurspeelplaats, de plas Nederland met strandje, het gebouw de Villa voor evenementen en feesten, de modelbotenvereniging en uiteraard het arboretum zelf.

Lees meer...