Home Nieuws Beplanting Geschiedenis Arboretum Vrienden Bestuur  
Beplanting/Kruiden
Bomen
Heesters
Kruiden
 

Kruiden

vaste planten op onze tuin

Dit is een lijst van vaste planten en eenjarigen dit op onze tuin zijn aangeplant.

In het algemeen staan de vaste kruidachtige planten tot nu toe alleen in heestervak D.

Lees meer...

 

Crocosmia 'Lucifer'

- vuurrode montbretia -

Crocosmia "Lucifer' is een felrode cultivar van een tuinkruising Crocosmia x curtonus. De Crocosmia's stammen allemaal uit de graslanden van het zuiden en oosten van Afrika. Ze behoren tot de irisfamilie (Iridaceae).

Lees meer...

 

Euphorbia characias ssp. wulfenii

- oostelijke garrigues-wolfsmelk-

De garrigues-wolfsmelk is een overblijvende struikje uit de wolfsmelkfamilie (Euphorbiaceae), typisch voor het droge Middellandse Zeeklimaat en de daar voorkomende vegetatie, die bekend staat onder meerdere namen zoals maquis of garrigues. Van het geslacht komen 12 soorten in het wild in Nederland voor, maar deze dus niet.

Lees meer...

 

Eutrochium maculatum 'Atropureum'

- gevlekt leverkruid -

Dit schitterende leverkruid wordt in bloei 2 m hoog. 'Atropurpureum' vormt donker purperroze bloemschermen in augustus-september en heeft rode, gevlekte stelen boven volgroen ovaal, onregelmatig gezaagd blad. Een plant voor zon en een vochtige standplaats. Prachtig in de buurt van een vijver. Trekt vlinders aan.

Lees meer...

 

Helleborus foeditus

-stinkend nieskruid-

Het stinkend nieskruid is een overblijvende plant uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Het is de enige soort van het geslacht die wordt ingedeeld in de sectie Griphopus.
De geur van de lichtgroene bloemen, wanneer deze worden aangeraakt, is niet aangenaam. Dit geldt nog sterker wanneer de bladeren worden fijngewreven.

Lees meer...

 

Inula helenium

- Griekse alant -

De Griekse alant (Inula helenium) is een 1-2 meter hoog meerjarig kruid uit de asterfamilie (Asteraceae) met opvallende gele bloemhoofjes.

Lees meer...

 

Ligularia prezwalskii

- Prezwalski's tongkruiskruid -

Ligularia przewalskii is een vaste plant die elk jaar 1,5 tot 2 meter hoog wordt uit de asterfamilie (Asteraceae). In het wild komt de soort voor op schaduwrijke en vochtige plekken in MongoliŽ en Noord-China.

Lees meer...

 

Miscanthus sinensis 'Gracillis'

- (Chinees) prachtriet -

Prachtriet is een tot twee meter hoog wordend pollenvormend siergras uit de familie van de grassen (Poaceae) uit MaleisiŽ, China, Oost-SiberiŽ en Japan, dat gekenmerkt wordt door smalle lijnvormige gevouwen bladeren die lichtgroen, groen, blauw of zelfs purper kunnen zijn met een witte middennerf.

Lees meer...

 

Persicaria amplexicaulis 'Firetail'

- stengelomvattende duizendknoop -

Persicaria is een plantengeslacht van zo'n 100 soorten uit de duizendknoopfamilie (Polygonaceae). In Nederland komen acht soorten Persicaria in het wild voor.

Lees meer...

 

Rudbeckia nitida 'Herbstsonne'

- welige zonnehoed -

De welige zonnehoed (Rudbeckia nitida) is een twee meter hoog wordende overblijvende plant uit de familie van de asters (Asteracaea). Net als alle andere (22) vertegenwoordigers van het geslacht komt deze zonnehoed in het wild voor in Noord-Amerika en wel in de natte dennenbossen van Florida en Georgia.

Lees meer...